Zene & Film & Könyv

 

Könyv

Egy lebilincselő regény lelkünk feltöltéséhez!

AN-KI

Egy fiatal lány, édesanyja leleményességének és saját kitartásának köszönhetően, megszökik az apja által rákényszerített kegyetlen érdekházasság elől. Megfogadja, hogy megvalósítja édesanyja nagy álmát, hogy szabadon él és saját maga által választja meg azt a férfit, akivel összeköti az életét. Menekülése során izgalmas kalandokban különös emberekkel ismerkedik meg, akik továbbsegítik, vagy akadályozzák a szabadság megélésében. Egy bölcs tanítótól megtanul gyógyítani, és harcolni is, miközben felfedezi rejtett képességeit. Újra menekülni kényszerül, amikor találkozik egy férfival, aki első pillantásra rabul ejti a szívét, a boldog egymásra találásig azonban mindkettőjüknek sok mindenre rá kell eszmélniük. De még ekkor sem érnek véget a kalandok, mert szerelme által eljut egy titkos, ősi tudáson alapuló világba. A férfi megismerteti az emberi korlátok nélküli, őszinte, feltétlen, befogadó szerelemmel. Ebben a világban ébred rá valódi adottságaira és fény derül igazi küldetésükre is. Nem véletlenül jutott el ide, talán egy hatalmas, kellő alapossággal végiggondolt terv része az egész életük.

A könyv az elejétől a végéig folyamatos meglepő kalandok sora. Még véget sem ért az egyik, már azt érezheti az olvasó, hogy egy másik kellős közepén van. Mindig éppen ott nem lehet letenni a könyvet, ahol most tart.  A világ melyben játszódik bár nem valódi, mégis akár az is lehetne. Az izgalmak mellet azonban egy csodálatos szerelmi szál is kibontakozik. Erre talán a botrányosan őszinte a legjellemzőbb kifejezés. Az olvasónak néhol bizony őszintén önmagába kell néznie és felismernie, hogy sokszor csupán azért háborodunk fel egyes eseményeken, mert a társadalmi elvárások által belénk nevelt formális szabályok alapján ítélkezünk. Éppen ezért, a teljes könyvön nyomon követhető egy tapintatosan, az események hátteréből kibontakozó spirituális tartalom is. Ez azonban nem az ezoterika valamely divatos megjelenési formája, hanem a spiritualitás racionális alapokat kereső, szívből jövő, mély megélése. Egy lebilincselő regény akár a kalandok, akár a romantikus szerelmes regények, de az ezoterika, a spiritualitás iránt érdeklődők számára is. Az író egyszerre igyekszik a szívhez, a lélekhez és a szellemhez szólni. Hogy ezt mennyire sikerült megvalósítania, azt mindenkinek érdemes magának eldöntenie.

Ha érdekli a könyv, akkor további információt a Shop rovatban talál róla.

 

Zenei csemegék

Megjelent a A Linkin Park  vadonatúj stúdióalbuma, a LIVING THINGS.  A lemez producerei Rick Rubin (Adele, Metallica) és a csapat vokalistája, multi-hangszerese, Mike Shinoda – csakúgy, mint a legutóbbi két Linkin Park album esetében. A Rolling Stone magazin szerint: “Az anyag a csapat 2000-es debütáló albuma óta a legerősebb.”Az új album első kislemeze, a “Burn It Down”.

 

Végre hazánkba is megérkezett  a Top of The Clubs – Summer Edition címmel, ezzel egy várhatóan hatalmas népszerűségnek örvendő sorozatot indítva. 

Az összeállításon szereplő fantasztikus nyári slágerek gazdái olyan népszerű nemzetközi DJ-k és sztárok, mint például DJ Antoine, Mike Candys, Fragma vagy Martin Solveig.  Utóbbi nemcsak pörgős és fülbemászó nótákkal örvendeztet meg bennünket időről időre, hanem most még a BalatonSound-on is tiszteletét teszi.

A Top of The Clubs – Summer Edition garantáltan meghozza a nyári hangulatot, mellyel elkezdődhet a készülődés a fesztiválszezonra!

 

 

Rumer debütáló albuma, a ‘Seasons Of My Soul’ zajos sikerrel jelent meg 2010 őszén: nem csak a közönség, de a kritikusok is elismerően fogadták. Még olyan zenészek is ódákat zengtek róla, mint pl. Elton John. Igaz, Rumer tíz évig készült erre a premierre.

Az énekesnő 2011. legnagyobb részét az új album, a ‘Boys Don’t Cry’ elkészítésével töltötte.  A lemez a hetvenes évek kevésbé ismert dalainak gyűjteménye, melyeket eredetileg egytől-egyig férfiak énekeltek, és Rumer kedvenc dalszerzői írtak. Nem kisebb nevekről van szó, mint Todd Rundgren, Townes Van Zandt, Ronnie Lane (és Ronnie Wood), Tim Hardin, illetve Leon Russell, Isaac Hayes, Bob Marley.

Az album címéről Rumer így nyilatkozott: “a férfiak azért bonyolultabbak, mint mi, mert ők leplezik érzelmeiket”.

Az album első kislemeze Jimmy Webb dala, a ‘P.F Sloan’ – mely egy valós szerzőről szól, aki a hatvanas években a legnagyobb sztároknak írt dalokat, majd később, szólókarriert kezdve eltűnt a süllyesztőben. Rumer szerint ez a dal egyben az egész album esszenciája: emléket állítani legendás dalszerzőknek.

 

A hiphop fenegyereke legutóbb 2007-ben jelentkezett nagylemezzel, most azonban új albummal tért vissza. Az első maxit, a Belehalok című óriási slágert már jól ismerjük, hiszen az interneten, a rádiókban és a zenecsatornákon hatalmas rajongásnak örvend, valamint a Fonogram díjátadóján is nagy sikerrel adták elő a dalt a Hooligans-szel együttműködve.  Nem meglepő hát, hogy az album címe is Belehalok lett.

A trió nagyjából egy éve dolgozik közösen, Majka és Curtis a Bomba vagy baby című dal kapcsán ismerkedtek meg, majd hamar kiderült, hogy a közös munka remekül megy, így nem volt kérdés, hogy az album további részein is együtt dolgozzanak. Itt kapcsolódott be Curtis cimborája, BLR is, aki először csak az alapokat csinálta a lemezhez, de a Belehalokban vállalt szövegelés után bebizonyosodott, hogy MC-nek is hihetetlenül tehetséges.

A lemez produceri munkálatait Schrank Doma végezte, akivel már hat éve tolja közösen a szekeret Majka, és elmondása szerint éppen azért tudnak ilyen jól együtt dolgozni, mert az ő vérében is valódi fekete zene csordogál.

A lemez különlegessége többek között egy olyan dal, melyen egy teljesen új együttműködés valósult meg: az R&B All Stars-sorozat részeként a Tedd fel című nótában Gáspár Laci és Dér Heni is szerepet vállalt.  A dal várhatóan igazi nyári sláger lesz.

 

 

Flo Rida napjaink egyik legelismertebb rappere, aki szinte mindenhol fellépett már.  2007-ben robbant be Miamiból a köztudatba “Low (feat. T-Pain)” című kislemezével, majd debütáló albumával, a “Mail On Sunday”-jel. A kislemez azóta az elmúlt évtized egyik legsikeresebb digitális eladását hozta: világszerte több mint 11 milliót. Ezzel 2008-ban a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint az Egyesült Államok legsikeresebb legálisan letöltött dala. A Billboard Hot 100 listáját 10 egymást követő héten vezette. 2009-ben Flo Rida újabb bravúrt ért el “Right Round”című dalával, mely megjelenése hetében több mint 636.000 példányban fogyott digitálisan. Jelenleg közel 12 milliónál tart az eladása. Dolgozott többek között Timbalanddel (Elevator) és Nelly Furtadoval (Jump!) is.

2010-ben újabb zajos sikert ért el világszerte a “Club Can’t Handle Me”-vel (feat. David Guetta), melynek videóját már több mint 100 milliószor látták a YouTube-on. Flo Rida nemzetközi kislemezeladásai már 40 millió felett járnak. Harmadik albuma is 2010-ben jelent meg, Only One Flo (Part 1) címmel.

2011 egyik legnagyobb slágere, a  Good Feeling című dal is az ő nevéhez fűződik, mely Etta James Something’s Got A Hold On Me című 1962-es klasszikusából készült, és amelyet Flo Rida az énekesnő emlékének dedikált annak öt hónappal ezelőtti halála után. A dal digitális eladott példányszáma néhány héten belül elérte a kétmilliót. A rapper legutóbbi dala, az ausztrál énekesnő, Sia közreműködésével készült “Wild Ones” jelenleg a legjátszottabb dal egész Európában. A legújabb kislemez, a Whistle klipje május 24-én debütált világszerte.  Egy nappal ezután pedig Flo Rida Magyarországra látogatott, fellépett a Megasztár döntőjében Radics Gigivel és Szakos Andival, azután pedig egy fergeteges buli-koncertet adott a Pannónia Fesztiválon Szántódpusztán.

Flo Ridát számos világsztár kérte fel, hogy közreműködőként színesítse az albumát, ilyen volt többek között Madonna, Alexandra Burke vagy Rick Ross. Több népszerű mozifilm, a Trópusi vihar, a Másnaposok, vagy a Step Up2: Streetdance zenéje is őt dícséri.