Új frizurát szeretne? Merítsen ötleteket az új tredekből!

A Schwarzkopf Professional bemutatta az Essential Looks Caltwalk To Salon 2: 2012 őszi-téli kollekcióját.

A mostani Essential Looks magához ragadja az évszakok esszenciáját, meghatározza a divat korszellemét, kulturális körképet tár elénk, és bepillantást enged a stílusok forgatókönyvébe.

A négy bemutatott, évszaknak megfelelően inspirált irányzat, az Oriental Express érzéki egzotikumától, a Neo Couture erős futurisztikus fantáziájáig, a bájosan tiszteletlen Eccentric Heritage-on át egészen a 60’s Twist mintaszerűségéig mindent magába foglal.

Eccentric Heritage – az ősz/téli kifutók hagyományos megjelenését megcsavarták, összerázták és felforgatták. A múltba nyúltak vissza inspirációért, a tervezők katonai pontossággal túrták át a vidéki öltözködés ruhatárát és a nőiesen elegáns darabokat, hogy látványos hatást érjenek el. A Marc by Marc Jacobsnál a látványtervező megjelenítette tiszteletlen aláírását azáltal, hogy báli táskával, nyomatos ruhában, nagygombos kabátban, huszársapkában és csatos csizmában küldte kifutóra modelljét. A Burberry-nél Christopher Bailey a vadász, lövész, horgász érzést még tovább vitte Town and Field kollekciójával, melyben tweed lapos sapkákat és báránybőrrel bélelt halszálkás zakót mutat be. A klasszikus frizurában van egy csavar. Hosszú és finom, ötvözve a gazdag őszi tónusokat karamellel, arannyal és csokoládébarna színnel, szolid vágásokkal és igazán intenzív ragyogással.

 

60’s Twist – a Carnaby Street-től a Camden Town-ig, a bal parton át Warhol New York-i gyáráig, a szezon egyértelműen több ízben is üdvözölte az ikonikus 60-as éveket, de minden esetben fiatal, vagány éllel. Az erős, főirányú kifutói trendek Courrèges, Paco Rabanne és Cardin árnyékát viselték magukon, a boka fölé érő szűk nadrágokkal, karcsú, csípőnél kiszélesedő egyberuhákkal és Quant-szerű tunikákkal. A frizura a ’60-as évek lázadó szellemiségét tükrözi azáltal, hogy egyre rövidebb, világosabb és szőkébb. Az EL kifutói frizurái incselkedő hajvágásokkal és az arcot keretező frufrukkal lágyítják a szögletes vonalakat.

Oriental Express  – Proenza Schouler 1970 környékén robbant be a piacra egy új trenddel, amihez Yoko Ono-tól, a karatéból és kimonókból nyerte az inspirációt. Zac Posen alkotásai azonban még elbűvölőbbnek bizonyultak, míg Dries Van Noten feltúrta az egész londoni Victoria & Albert Múzeumot japán, kínai és koreai ikonográfiáért, magával csábítva a tervezőket, és így születhettek meg a ruhákon látható nyomatok. A frizura az Orient előtt hódol, olajos csillogásával, egymás mellé rendezett tincseivel és emelkedett fényével. Az intenzív piros színek tovább növelik az állandóan erősödő szenvedélyt, ezzel létrehozva a kifinomultság és a forró érzékiség hipnotikus keverékét.

Neo Couture – az aktuális szezonbeli divatcikk írók szerte a világon a „kétnemű”, „futurisztikus”, „erőteljes”, „erős” szavakat emelték ki. Fekete, fekete, fekete egy kis árnyalatnyi feketével – ez volt ennek az irányzatnak a színválasztéka, szigorúan egyenes vonalakkal, tovább erősítve a vibráló élességet. New Yorkban, az élesen hajtott nadrágok, az elegáns szabású kabátok a hegyes orrú cipők mind egy noir-szerű vonulatot mutattak. A Givenchy adta ehhez a legkiemelkedőbb külsőt, nehéz, bőrrel és szőrmével borított ruhák, térd fölé érő csizmák, rakott bőr szoknyák és jodhpuri alakú nadrágok formájában. A frizurákra a sötétkék, fekete, szürke és vad vörös színek voltak jellemzőek, kiegészítve az unisex hajvágást. A textúrák extrémek, az ultra-simától az extrán szőrösig.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.