Testközelben Hámori Gabival

Beköszöntött a nyár és vele együtt a meleg, amelynek természetes velejárója, hogy intenzívebben izzadunk.

Hámori Gabriella, aki nemrégiben nevét és arcát adta a Dove márka 5 lépéses kampányához, a kulisszák mögé vezeti az érdeklődőket, és ezúttal olyan témáról beszél a program kapcsán, amelyről az átlagosnál nehezebb felszabadultan eszmét cserélni.

Izzasztó helyzetek mindig is voltak és lesznek, s bár a téma senki előtt nem ismereten, gátlások nélkül mégis ritkán beszéltünk róla. Hámori Gabriella a színházi szereplései mellett egyre többet utazik külföldre, ahol különböző fesztiválokon és meghallgatásokon vesz részt, emellett pedig vadidegen emberekkel tárgyal.

 

– Egy kicsit változott az életformám, és most már teljes mértékben át tudom érezni annak az üzletasszonynak a helyzetét, akinek ismeretlen partnerekkel kell találkoznia, és pillanatokon belül kell jó benyomást keltenie – kezdi a gyönyörű színművész. – A táskámban  mindig lapul néhány titkos fegyver, amelyet bevethetek a magabiztos fellépés érdekében.

 

Akárcsak a táncosok, a színészek is gyakran kerülnek szoros testközelbe egymással, s bár idővel automatikusan emelkedik a tolerancia-küszöbük, kiemelt figyelmet fordítanak saját illatukra, ezzel is megtisztelvén partnerüket. Az izzadás egyfelől alkati dolog, de befolyásolja az is, mit eszünk, mennyit pihenünk, vagy éppen milyen anyagból van a ruha, amit viselünk. Hámori Gabi édesapja textilvegyész, ezért az átlagosnál talán több ruhaanyag-ismerettel rendelkezik.

 

– Nagyon figyelek arra, milyen textúrájú ruhákat vásárolok, ebben biztosan befolyásol apukám szakmája. A színházban előfordul, hogy olyan jelmezben kell színpadra állnunk, amiben a párologtatás még intenzívebb, és bár szerencsére nem vagyok izzadós típus, a műszálas ruhák olykor kifognak rajtam. Két éves kísérletezés után érkeztem el a Dove dezodorokhoz. Most már csak egy emlék számomra az a filmforgatás, ahol szólnom kellett, hogy valamit rakjunk a hónaljamhoz, mert nem lesz szép a látvány, amikor felemelem a karjaimat.

 

A félig külföldön, félig hazánkban élő színésznő a napokban lehorgonyozik a magyar tenger partján, ugyanis idén is tanára lesz a balatonföldvári művészeti alkotótábornak. Júniusban a színház iránt érdeklődő általános és középiskolás fiatalokkal az „átváltozások” tematikáját dolgozza fel, olyan darabokon keresztül, mint William Shakespeare-től a Vízkereszt vagy amit akartok, illetve a Szentivánéji álom.

 

Dr. Pónyai Katinka bőrgyógyász az izzadás biológiájáról mesél nekünk:

 Anatómiai elhelyezkedése miatt a hónalj bőre igen érzékeny. Bár testünk teljes felületén verejtékezünk, a hónaljnál érezzük a legintenzívebben, hiszen innen párologtatunk a legnehezebben, az állandó nedvesség miatt pedig a bőr könnyen felázik. Ráadásul a szorosan egymáshoz fekvő bőrfelületek következményeképpen a hónalj állandó dörzsölő hatásnak van kitéve, amit az epilálás különböző fajtái csak tovább rontanak. Mindezek miatt a hónalj bőre nagyon könnyen irritálódik – az allergiás bőrreakciók is szinte itt jelentkeznek először.

Az izzadás egyfelől alkati dolog, de annyi minden befolyásolhatja: hogy mit eszünk, mennyit pihenünk, vagy éppen milyen anyagból van a ruha, amit viselünk.

A borotválkozás testünk minden felületén trauma a bőrnek, kiváltképp irritál egy ilyen érzékeny területet. A művelet nemcsak a hámot sérti fel, hanem a bőr lipidrétegét és savköpenyét is megbolygatja, ami teret enged a kórokozók megtapadásának, felszaporodásának és ez – azon kívül, hogy bőrbetegséghez vezethet – a testünk illatára is kihat.

Az 5 lépéses szépségprogram következő állomása a testtisztításról fog szólni, majd a haj-, illetve a testápolás részleteibe avat be minket dr. Pónyai Katinka és Hámori Gabriella.

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.