Szépítkezzünk az ünnepekre!

135929 mikulás jelmezes nő

Egy nőnek az is fontos, hogy ezeken a napokon különösen jól érzés töltse el, ne csak „beessen” a karácsonyfa alá, hanem szépnek, ápoltnak tudja magát.

Erre viszont szintén időt kell keríteni. Szánjunk magunkra is néhány órát az ünnepek előtt, hogy testileg és lelkileg felfrissülve, üdén élhessük meg az ünnepeket.

Menjünk fodrászhoz, kozmetikushoz, masszázsra, pedikűrre, manikűrre, tornázni, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor otthon szépítkezzünk és töltődjünk fel!

 

Arcápolás:

A mindennapos arctisztítás és hidratálás mellé illesszünk be egy arcradírozást és tegyünk fel egy tápláló, frissítő maszkot!

Testápolás:

Ha a mindennapokban csak zuhanyozni szoktunk, akkor vegyünk egy kényeztető, lazító fürdőt! Vagy végezzünk egy kis frissítő hidroterápiát! Egy alapos bőrradírozás és krémezés is nagyon hatékony – testünk hálás lesz érte, ha az említettek nincsenek a szokásos testápolási szokásaink között.

Lábunkról se feledkezzünk meg! Egy kis radírozás és alapos krémezés a lábunknak is kijár; a lábápolás végén egy kis lakkal is feldobhatjuk a körmeinket (lásd Lábápolás, a mostohagyerek cikkünket).

Smink és frizura:

Egy kis szolid ünnepi sminket is készítsük, vagy ahogyan szeretjük, vérmérsékletünktől függően. Ha nem jutunk el fodrászhoz, otthon is tehetünk valamit a frizuránkért. Sütővassal készíthetünk pár loknit vagy becsavarhatjuk a hajunkat. Ha göndör a hajunk, esetleg kivasalhatjuk. És végezetül egy kis parfümmel ünnepi önmagunkra feltehetjük a koronát – az illatok ugynais a hangulatunkat is befolyásolják. A parfüm felvitelekor mottónk legyen az: a kevesebb néha több. Az ünnepi vacsoránál szeretteink étvágyát elveheti, ha túl sokat teszünk föl belőle (lásd Parfümök illemtana cikkünket).

Ruha:

Legyen kényelmes, ugyanakkor ünnepi. Gondoljunk az ünnepi menüre, no meg arra, hogy a ruhában a vacsora után is jól érezzük magunkat, ne kelljen feszengenünk. Gondoljuk át előre, hogy mit veszünk fel. Próbáljuk is fel előtte! Ha esetleg már régen nem volt rajtunk, nehogy meglepetések érjenek minket.

Sportolás és odafigyelés az étkezések során:

Az ünnepek alatt sokkal többet eszünk, és ha nem figyelünk oda, könnyen felszalad pár kiló, ami kínosan érinthet minket. Ilyenkor érdemes már hetekkel korábban könnyedebben étkeznünk és többet mozognunk, hogy az ünnepek alatt kicsit bűnözhessünk. Ha többet mozgunk, felgyorsul az anyagcserénk és jobban égetjük a kalóriákat, kevesebbet raktároz a szervezet.

Ha az elmúlt években nem foglalkoztunk annyira önmagunkkal, csak „beestünk” a fa alá, és a vacsora felszolgálása után lihegve vártuk, hogy megpihenhessük, akkor próbáljunk rajta változtatni!

Kérjük meg családunkat is, hogy segítsenek nekünk az előkészületekben. Ha szeretnek minket, biztos megteszik nekünk, hogy mi is még boldogabban élhessük át a szép napokat. Ne hagyjuk magunkat sürgetni, ha vendégségbe megyünk, ez a nap a miénk is – a rohanás, kapkodás nagyon el tudja rontani az ember hangulatát.

Ha szeretnék megújulni, de nem vagyunk biztos magunkban, hogy mi is állna jól nekünk és hogyan lássunk neki, akkor egy szakértő tanácsát is kikérhetjük (stylist, sminkes, fodrász, edző).

Nagyon szuper karácsonyi ajándék lehet magunknak vagy szeretteinknek egy relaxáló és szépítő nap egy profi csapattal, amit egy fotózás során meg is lehet örökíteni.

 

Frizura & Szépség Szépítő csomag – Egy nap, ami csak önről szól

http://www.frizuraszepseg.hu/szepito-csomag-karacsonyi-ajandekotlet/

 

Fotó: www.kepguru.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.