Ragyogó ajkak

Az ajkak kifestése teszi fel a sminkre a koronát, ezért fontos, hogy jól sikerüljön. Ha csak a szánkat sminkeljük, akkor pedig még lényegesebb, hogy megtaláljuk, mi is áll nekünk jól. Az ajkaink szinte mindig a figyelemközéppontjában vannak.

Használhatunk ajakrúzst, ajakfényt, kontúrceruzát! Az ajakrúzs krémes állagú, könnyen felvihető. Van átlátszó, leheletnyi színt adó változata is. Az ajakfény a természetes smink kedvelőinek ajánlott. Kapható színtelen, színezett, ízesített és csillogó változatban is. Szinte a színskála minden színéből válogathatunk. A színes, feltűnő változatát kiemelt alkalmakhoz, míg a munkahelyre inkább a szolidabb természetes színek használata ajánlott.

A kontúrceruzát a sötétebb tónusú ajakrúzshoz kell használni. Kihangsúlyozza a száj formáját és megakadályozza, hogy a rúzs elkenődjön a szélén.

A mai divat a természetességet helyezi előtérbe – mindezt egy-két trükkel és gyönyörű színekkel fűszerezve.

Tippek a tökéletes ajakfestéshez

Ha rúzs mellett döntünk:

Első lépés: hogy még tartósabb legyen, egy kis alapozót az ajkainkra is felviszünk.

Második lépés: ha használunk kontúrceruzát, akkor a kontúrceruzával megrajzoljuk a száj vonalát. A felső ajkak közepén kezdjük, majd a sarkok felé haladunk. Az alsó ajkaknál az egyik saroktól a másikig húzzuk meg a kontúrt, lehetőleg úgy, hogy nem remeg a kezünk.

Harmadik lépés: a meghúzott kontúrt kicsit átpúderezzük.

Negyedik lépés: a rúzst ajakecsettel felvisszük. Sokszor nem használunk ecsetet, de érdemes kipróbálni, mert sokkal szebb lesz a hatás.

Ötödik lépés: a tartósság fokozása miatt bepúderezzük az ajkunkat. Ezt úgy végezzük, hogy egy kozmetikai kendőt ráhelyezünk a szánkra és meghintjük porpúderrel. A kendő csak egy nagyon vékony réteget enged át.

Hatodik lépés: ezután még egy réteget felvihetünk, de használhatunk átlátszó ajakfényt, ha csillogóbbra szeretnék.

És itt egy extra egyszerű tipp, hogy miként tegyük még vonzóbbá az ajkainkat, ha nem vagyunk rúzspártiak és inkább az ajakfényeket kedveljük.

Amire szükségünk lesz:

átlátszó szájfény,

• nagyon finomszemcséjű csillámpor – vörös vagy rózsaszín árnyalatban. Ez attól függ, hogy melyik szín áll hozzánk közelebb vagy milyen ruhát viselünk.

nagyon finom szemcséjű csillámpor – metál ezüst vagy arany, ez is ízlés kérdése.

Első lépés: a szájfényt felvisszük a szánkra.

Második lépés: két kis kupacot csinálunk a két kiválasztott szemhéjfestékporból.

Harmadik lépés: a sötétebb, azaz a rózsaszín vagy vörös csillámporral kezdünk. Ujjunkkal felvisszük az alsó és a felső ajkainkra, egyenletesen eloszlatva, majd ezt követően felhelyezzük szintén az ujjunkkal a világosabb arany vagy ezüst csillámport.

Az eredmény: csillogó, ünnepi ajkak. Nagyon ideális és elegáns az ünnepekre is.

Pár extra tipp

• Érett ajak festésénél a kontúrceruzával lehet növelni a száj teltségét, mivel sajnos a kor előrehaladtával az ajkak elvékonyodnak. Ilyenkor a rúzs legyen egy árnyalattal világosabb a kontúrceruzánál. A rúzs helyett inkább a szájfény ajánlott, mivel nem ül meg annyira a száj apró redőiben.

• A méz nagyon jól puhítja és ápolja az ajkakat. Kenjük be vele az ajkakat, majd hagyjuk 10 percig, amíg jól beszívódik. A méz további jótékony hatásairól az egészség rovatunkban olvashat.

• A kiszáradásra hajlamos ajkakat ajánlott hetente egyszer radírozni (ugyanúgy, mint az arcbőrnél). Így el lehet távolítani az elhalt hámsejteket, hiszen ha egy színes rúzst használunk, akkor szembetűnő lehet a repedezett bőr. Ideális erre a mézbe kevert barna cukor, amit felviszünk egy fogkefére és leradírozzuk vele az ajkainkat.

• Ha valakinek könnyen kiszárad és cserepesedik a szája érdemes a szájfény vagy akár rúzs alá ajakápolót felvinni, így a rúzs nem lesz annyira tartós, de az ajkunk sem szárad ki.

• Hideg és szeles időben könnyen kiszáradhat az ajkunk és ez nagyon kellemetlen érzés. Ilyenkor minden nap, akár többször is érdemes ajakápolóval bekenni pl. az új Applelicious ajakápoló.

• A napsütésben is nagyobb odafigyelést igényel az ajkak ápolása, mivel könnyen leégnek.

• Az E- és C-vitaminok az ajkaknál is késleltetik a ráncosodást.

 

További szépségápolási cikkek: www.frizuraszepseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.