Gyakori kérdések

Mi a Pilates?

A Pilates egy egész testet megmozgató edzésforma. Kíméletesen, megerőltetés nélkül formálja a testet. A Pilatessel fejlődik a koncentrációs képesség és oldódik a stressz.

Ha még nem járt Pilates-órán…

…érdemes egyéni órák keretében az alapokat elsajátítani.

Majd lehet stúdióóra (duó, trió) keretében vagy csoportos órán folytatni. Az egyéni óra hatékonysága nagyobb, mint a többi formáé, mivel itt az oktató egyedül önre koncentrál és javít a legjobb eredmény elérése céljából.

Milyen típusú órát válasszak?

Ajánlott talajos és gépes gyakorlatokat is kipróbálni. A kettő nagyon jól kiegészíti egymást.

Érdemes heti 2-3 alkalommal járni a gyorsabb és látható eredmény érdekében, de már heti egy alkalom is hatékony. Az a fontos, hogy szakítsunk rá időt és sportoljunk.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek, kortól és fizikai kondíciótól függetlenül.

Egyéni és páros órák keretében mindenkivel szintjének és fizikai állapotának megfelelően dolgozunk.

Gyerekek és a Pilates

 Nagyon ajánlott már gyerekkorban elkezdeni. A mozgás megszerettetését és a helyes testtartás, testtudat fejlesztését nem lehet elég korán kezdeni. Játékos formában nagyon kedvelik a gyerekek.

Terhesen és szülés után lehet-e órára járni?

Ha valaki már terhesség előtt is járt és az orvos engedélyezi, akkor továbbra is járhat órákra, kicsit más gyakorlatokat végezve.

Szülés után nagyon hatékony, mivel fokozatos és kímélő módszer. Ideális, hogy visszanyerjük erőnlétünket, formázhassuk alakunkat.

Fogyás és a Pilates

A Pilates magában nem fogyaszt. Diétával kombinálva viszont hatékony. Sok esetben nem is kilókban látszik meg a változás, hanem a test átformálódásában. Karcsúbb, feszesebb vonalak, jobb erőnlét, egészségesebb test és lélek az eredmény.

Pilates és más sportok

 A Pilates-technika használható más mozgásformák végzése közben. Más sportok hatékonysága nőhet, ha alkalmazzuk a Pilates-technikát vagy ha a gyakorlatok segítségével megerősítjük mélyizmainkat és fejlesztjük erőnlétünket. Ajánlott egyoldalú mozgással járó sportoknál – például a golfnál –, hogy ellensúlyozzuk azokat.

Öltözék

Kényelmes öltözékben, cipő nélkül, zokniban végezzük a gyakorlatokat. Öltöző és zuhanyozási lehetőség is van.

Az órák hossza

Az órák 55 percesek. Érdemes kicsit előbb jönni, hogy legyen idő kényelmesen átöltözni.

Lemondás

A lefoglalt időpontot 24 órával előbb kérjük lemondani.