Érzékeny hajszín hosszantartó megőrzése

Festés után közvetlenül a hajszín gyönyörű, fényesen ragyogó. Nem meglepő, hogy hosszútávon szeretnénk megőrizni ezt az állapotot. Minél több idő telik el a hajfestés után, annál valószínűbb, hogy a szín fakul, a haj veszít csillogásából és selymességéből.

A mindennapi életünk során számos káros hatás éri hajunkat, amelyek a haj színének kifakulásához, fényének csökkenéséhez vezethetnek. Az olyan alapvető tevékenységek, mint a hajszárítás, hajvasalás, vagy a gyakori fésülködés nem kedvezőek a haj számára, mert hatásukra a haj szerkezetében sérülhet, ezáltal fényéből veszíthet. A nem szakszerűen elvégzett kémiai beavatkozások (hajfestés, dauer, tartós kiegyenesítés) és a külső környezeti hatások miatt a festett haj szárazzá, mattá válhat. Nem is gondolnánk, hogy a hajápoláshoz használt hagyományos, erősen habzó tisztító sampon és a megszokott dörzsölő mozdulatokkal végzett hajmosás sérti a hajfelszínt, így a haj könnyebben elveszíti élénk színét és fényét.

A hajszál felszíne (kutikula) pikkelyekből áll, melyek védik a haj belső szerkezetét. A pikkelyek a háztető cserepeihez hasonlóan több rétegben helyezkednek el a haj felszínén, amelyek a haj festésekor kinyílnak, és engedik, hogy a színpigmentek beépüljenek a haj belső rétegeibe. A festést követően a kutikula színrögzítő sampon segítségével záródik be, így a színpigmentek és az értékes tápanyagok a hajszál belsejében maradnak. Amennyiben a kutikula nem simul a hajrosthoz, az a haj kiszáradásához és fényének csökkenéséhez vezethet.

A modern nő akaratlanul is kapcsolatot vél felfedezni a samponok tisztító ereje és a habképződés mértéke között, holott gyengéd habképződés mellett is lehet tökéletes a tisztító hatás. A hagyományos samponok habjában lévő mikro-szemcsék surlódnak a hajfelszínnel, és a hajmosás közben végzett dörzsölő mozdulatok felerősítik ezt a surlódást. Így a víz hatására kinyílt kutikula sérülhet, ezáltal a haj belsejéből sokkal könnyebben távozhatnak a színpigmentek és a fontos tápanyagok. A folyamat hatására a haj színe kifakulhat, veszíthet csillogásából, és a haj tapintása durva és érzékeny lehet.

A Recherche Avanceé L’Oréal kutatói újraértelmezték a festett haj ápolását, és kifejlesztették a Color Protect rendszert, amely segít hosszútávon megőrizni a festett haj színét és fényét a hajmosások során. Ezt a technológiai újdonságot alkalmazva megalkották a Kérastáse Chroma Sensitive krémhajfürdőt. A festést követően a legérzékenyebb a szín, így a hosszantartó hajszín biztosítása érdekében a hajfestést követő első három alkalommal kell használni a Chroma Sensitive krémhajfürdőt, majd felváltva a megszokott hajfürdővel.

Kérastase

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.