Arcápolás

Kis kényeztetés arcunknak!

Arcbőrünk is meghálálja, ha gondoskodunk róla.

Alapvető, hogy soha ne feledkezzünk meg a tisztításáról. Sokan azt gondolják, hogy csak akkor kell az arcunkat tisztítani, ha sminkelünk, de ez tévedés.

Az esti arcmosás legyen olyan rituálénk, mint a fogmosás. Érdemes megnézni a vattapamacsot, miután az arctisztítóval megtisztítottuk. Az egész nap ránk rakodott por, szennyeződések láttán talán mindig eszünkbe jut majd az esti tisztítás. Majd ezt követi az arc leöblítése lehetőség szerint inkább hideg vízzel. Ha nagyon alaposak akarunk lenni jöhet a tonik és az éjszakai arckrém, szemkrém. A szemkrémről sokan elfelejtkeznek, de azt gondolom, hogy egy bizonyos kor után nem árt, ha használjuk. Később hálásak leszünk magunknak, ha az első kis ráncok megjelenése kitolódik. Persze ebben az egyéni adottságok is szerepet játszanak, de azért tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik.

 

A reggeli ápolást is iktassuk be. Egy-egy bulizós éjszaka után még reggel is érdemes áttisztítani a bőrt arctisztítóval. Ez lehet tisztítótej vagy krém vagy vizes alapú lemosó zselé vagy hab, szappan. Fontos, hogy ez ne egy hagyományos kézmosó szappan legyen, ha külön az arctisztítására kapható termék. Majd ismét a tonik és a nappali krém, majd a szemkrém. Ez után jöhet az alapozó és a smink.

 

Az arckrém kiválasztása előtt teszteljük bőrünket, hogy milyen bőrtípushoz tartozunk. Ehhez egy egyszerű megoldás, ha a reggeli tisztítás után csak felitatjuk a nedvességet egy kendővel és nem kenjük be semmivel. Ha száraz a bőrünk, akkor hamarosan feszülni fog és kellemetlen érzést okoz a nedvesség hiánya. Ha az arcunkat krém nélkül is olajos réteg fedi, akkor a zsíros bőrűek csoportjába tartozunk. Az is előfordulhat, hogy csak az arc közepén, az orr vonalában fénylik az arcunk (T vonal), ekkor a bőrünk vegyes típusú. A legjobb eset a normál bőr nem fénylik és arckrém nélkül is finom és bársonyos tapintású az arcunk. Az arckrém alá szérum használata is ajánlott, mivel bennük van a legnagyobb koncentrációban a hatóanyag.

 

Plusz tipp:

Az arc mellett a dekoltázsunkat és a nyakunkat is fontos a fentiek szerint ápolnunk, mivel ezeken a területeken a bőr még vékonyabb és kevésbé zsíros.

Arcradírozásról se feledkezzünk meg, mivel eltávolítja az elhalt felső hámrétegeket és segíti a bőr megújulását is, hetente –kéthetente egy alkalommal ajánlott végezni. Ezt követően pakolást vagy maszkot feltenni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.