A jó kapcsolat titka…

Nincs pontos recept a jó kapcsolatra, de néhány tippet tudunk adni a kiegyensúlyozottabb és boldogabb élethez.

NIVEA visual 3

Valentin-naphoz közeledve sokan úgy érzik, hogy valamivel meg kell(!) lepniük a párjukat, mert ez a szokás. Egy haszontalan plüssállat, egy doboz bonbon, egy csinos fehérnemű, virágcsokor, szívecskés holmik tömkelege. Ezek a tipikus ajándékok, amelyek elhanyagolhatóak lennének, helyettük egy kedves szó, egy ölelés, egy együtt töltött hétvége, egy kis odafigyelés sokkal többet ér hosszú távon.
Minden párkapcsolat célja az életben maradás, a szó jó értelmében. Életben kell tartani azt, ami egyszer elkezdődött és nagyon jól működött. Dolgozni kell érte, áldozatokat kell hozni, bele kell fektetni egy csomó időt és energiát. Enélkül nem megy.
Sok házaspár csak él egymás mellett, de nem egymással. Érzelmeiket mélyre ásták, hiszen a napi gondok, a gyerekek körüli problémák, a fárasztó munka, az anyagi terhek fontosabb helyet kaptak az életükben. Elfelejtették, hogy egykor lángolt a szerelmük, és csak ketten voltak egymásnak. Ezeket az érzéseket kell felébreszteni ismét! A nulladik lépés legyen az, hogy hazaérve a munkából ne csak egy röpke puszival vagy sziával köszöntsük párunkat, hanem egy szenvedélyes csókkal és egy öleléssel. Nem lehet kifogás, nem lehet kibúvó, erőltetni kell, ha nem megy magától, hiszen az is sokkal jobb, mint az egymástól való teljes elfordulás. Ismerik a mondást, evés közben jön meg az étvágy… A szenvedély nagyon fontos! Az első lépés, hogy beszélgessünk többet! Ne korlátozódjon párbeszédünk a munka és a háztartás sablonos témaköreire, merjünk beszélni érzéseinkről, arról, hogy mi tenne minket igazán boldoggá. Elevenítsük fel a régi emlékeket, megismerkedésünk történetét, esküvőnk napját. Ha csupán napi fél órát szánunk ilyen beszélgetésre, már igazán sokat tettünk a kapcsolatunkért. De menjünk tovább! Szemeljünk ki egy olyan napot a héten, amikor mindketten ráérünk, és menjünk el kettesben valahová. De ne a szupermarketbe! Válasszunk egy olyan helyet, ahol mindketten elengedhetjük magunkat, ahol egymásra tudunk hangolódni, ahol nem kell a hétköznapok forgatagával foglalkozni. Készüljünk erre az alkalomra, öltözzünk fel csinosan, mint egykor a randevúkon. Annyi a feladatunk, hogy jól érezzük magunkat házastársunkkal. Nem tűnik nehéznek, ugye? Az utolsó lépés pedig a szexuális életünk gatyába rázása. Nagyon fontos alapköve ez a jó kapcsolatnak. Jó lenne, ha hetente többször tudnánk együtt lenni, ha kipróbálnánk együtt új dolgokat az ágyban, ha szenvedéllyel és tűzzel teli percek/órák lennének ezek, és nem csak rutinos, megszokott mozdulatok.
Legyen szívügyünk kapcsolatunk életben tartása, párunk meghódítása, szerelmünk és szeretetünk teljes körű megélése. Vágyjunk a másikra, szeressük jó tulajdonságait, fogadjuk el olyannak, amilyen. Ne hagyjuk, hogy házasságunk a szakadék szélére érjen, legyünk tudatosak és szenvedélyesek mindenkor! Idén Valentin-napon adjuk ezt ajándékba szerelmünknek!

Kárpátiné Boross Nóra

Fotó: NIVEA, kepguru

További cikkek a www.frizuraszepseg.hu magazinban

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.